Μια εικόνα χίλιες λέξεις !!

Μια εικόνα  χίλιες λέξεις !!
Πολές φορές και τα ποιο απλά πράγματα ομορφαίνουν την ζωή μας !

Αναγνώστες

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Τα είδη της αγάπης , και οι συνέποιες της αμαρτίας .

1. Η πνευματική αγάπη.
Αυτή είναι η αγάπη του ανθρώπου προς το Θεό και προς τον πλησίον του . Κι αυτή είναι η πρώτη και μεγαλύτερη εντολή του Θεού . Επίσης είναι η κορυφή των Χριστιανικών αρετών ,και η πιο σπουδαία για τη σωτηρία μας .
2. φυσική αγάπη.
Έτσι ονομάζετε η αγάπη των γονέων προς τα παιδιά τους, και η αγάπη των παιδιών προς τους γονείς τους . Αυτή κάθε αυτή δεν είναι ούτε καλή ούτε κακή .Γιαυτό δεν συντελεί ούτε προς σωτηρία ούτε και προς τιμωρία μας , όταν βέβαια δεν άσκησε για διαφόρους λόγους σωστά ο άνθρωπος υπάρχουν συνέπειες .

3. Η αγάπη που προέρχεται από την υπερηφάνεια .
  Αυτή είναι η αγάπη που δείχνει κάποιος άνθρωπος προς εκείνους τυπικά που τον επαινούν πολλές φορές για συμφέρον δικό τους και όχι δικό του . Εδώ πολλές πέφτουμε όλοι οι άνθρωποι σε παγίδα .Είναι μεγάλο αμάρτημα και θα τιμωρηθεί από τον Θεό γιατί αυτή η αγάπη δεν είναι φυσιολογική .
4. Η αγάπη που προέρχεται από το συμφέρον .
Όταν δηλαδή αγαπώ κάποιων , επειδή μου δίνει χρήματα και δώρα και γενικά μου είναι χρήσιμος .   Γιαυτό αυτό το είδος της
αγάπης προέρχεται από το πάθος για την ύλη ,υποκρισία , και το ψεύδος , μεγάλο αμάρτημα . Έτσι και αυτό καταστρέφει την ψυχή του ανθρώπου όταν δεν υπάρχει μετάνοια .

5.Η Φιλική αγάπη
Αν δεν συνδυάζετε με τις δύο προηγούμενες καταστάσεις είναι μια μεγάλη αρετή πους προσφέρεις πολλά και ξέρεις πραγματικά να αγαπάς τη φύση , τα ζώα , τους  ανθρώπους χωρείς ρατσισμούς και κατηγορίες . Είναι λοιπόν μία από τις μεγαλύτερες αρετές .

                                     







 6. Η σαρκική αγάπη .
Συνήθως ονομάζετε  έρωτας . Είναι αυτή  η αγάπη που νοιώθει ένας άνδρας για μία γυναίκα ,η μία γυναίκα για έναν άνδρα με απώτερο απώτερο σκοπό τη σωματική απόλαυση . Αλλά και την απόκτηση παιδιών,  καρπός της αγάπης του ανδρόγυνου .  Εκτός  του γάμου είναι αμάρτημα . Ένα από τα αμαρτήματα που δεν μπορεί να ξεφύγει εύκολα ο άνθρωπος , η πορνεία και μοιχεία είναι συνέπειες καταστροφικές για την ψυχή του ανθρώπου .




            Επιμέλεια φωτογραφία και κειμένου Φως Ιλαρόν .