Μια εικόνα χίλιες λέξεις !!

Μια εικόνα  χίλιες λέξεις !!
Πολές φορές και τα ποιο απλά πράγματα ομορφαίνουν την ζωή μας !

Αναγνώστες

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Είμαστε ; Συνειδητοί χριστιανοί ;

Για να είναι συνειδητός ένας χριστιανός δεν αρκεί να πιστεύει ορθά και να ζει ηθικά . Πρέπει να λατρεύει αληθινά .Πολλοί χριστιανοί μας αγνοούν βασικά πράγματα της ορθοδόξου λατρείας όπως να μην συμμετέχουν στα μυστήρια της Εκκλησίας , μεμονωμένα σε κάποιους γάμους , Βαπτίσεις , με κοσμικότητα και μεγάλη άγνοια χωρίς να γνωρίζουν τη σημαίνουν όλα αυτά που βλέπουν μπροστά τους . Σου λέει ο άλλος γιατί να πάμε Εκκλησία αφού Εκκλησία είμαστε όλοι οι Χριστιανοί ; Και δείχνει άμα λάχει και το λεξικό να δούμε το νόημα της λέξης Εκκλησία . Σώμα της Εκκλησίας αγαπητή μου Χριστιανοί είναι αυτοί που είναι κοινωνοί του Σώματος και Αίματος του Χριστού στο μεγάλο Μυστήριο της Εκκλησίας μας που είναι οι Θεία Ευχαριστία . Όχι  μια φορά  το χρόνο η και καθόλου για χρόνια αλλά όσο ποιο συχνά μπορούν.Και προσαρμόζονται με την λατρευτική ζωή της Εκκλησίας . Αυτοί είναι οι πραγματικοί  Χριστιανοί του Χριστού !
Η σπουδαιότερη αιτία που οι περισσότεροι αραιώνουν από τα εκκλησιάσματα και αδειάζουν οι Ναοί είναι γιατί ακολουθούν την κοσμικότητα και αμαρτωλή ζωή λες και είναι καλύτεροι και ηθικότεροι είναι ; Τα συμπεράσματα δικά σας .

Επιμέλεια Φως Ιλαρόν .                           

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα, Φως ιλαρόν!

    Δεν αρκεί να λεγόμαστε Ορθόδοξοι χριστιανοί, αλλά να είμαστε και να πράττουμε ως πιστοί του Χριστού. Κι αυτό για να το επιτύχουμε, χρειάζεται πολλά. Αφενός, συμμετοχή στα μυστήρια της εκκλησίας. Αφετέρου μελέτη και ερμηνεία του Λόγου του Θεού, με τη βοήθεια της Θείας χάριτος. Για μένα, ο Θείος έρωτας προϋποθέτει μεγάλο πνευματικό αγώνα. Ο Γέροντας Παΐσιος έλεγε: "Όσο προχωράει κανείς στην πνευματική ζωή παρακολουθώντας τον εαυτό του, άλλο τόσο περισσότερο ανοίγονται τα μάτια της ψυχής του και διακρίνει καλύτερα τα σφάλματά του και τις πολλές ευεργεσίες του Θεού, και έτσι ταπεινώνεται και συντρίβεται εσωτερικά ο άνθρωπος, και έρχεται τότε φυσιολογικά και η Χάρις του Θεού, ο θείος φωτισμός και γίνεται πιο διακριτικός ο άνθρωπος."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα αγαπητή Ανθή βρίσκω δίκιο στα λεγόμενά σου για να είμαστε κοντά στον Λόγο του Θεού προϋποθέτει μεγάλο πνευματικό αγώνααααααα! Και συμμετοχή στα μυστήρια της εκκλησίας συχνά ! Ο Θεός να σε φωτίζει πάντα ! Ευχαριστώ για το υπέροχο σχόλιό σου !


    Φως Ιλαρόν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρετε αγαπητέ Φως Ιλαρόν έτσι είναι άλλο καλός άνθρωπος και άλλο καλός Χριστιανός Τα Μυστήρια της Εκκλησίας είναι αυτά που μας Αγιάζουν, τέλειοι δεν είμαστε κανένας άρα πως μπορούμε να αρνούμαστε τα Μυστήρια της Θείας Χάριτος .

    Αυτοί που βλέπουν τα Μυστήρια της Θείας Χάριτος και δεν τα ασπάζονται δηλαδή δεν εκκλησιάζονται είναι άξιοι της κακομοιριά στους !

    Mysteri planet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλωσόρισες καλέ μου φίλε Mysteri planet βρίσκω δίκιο στα λεγόμενά σου , Ο Θεός να μας Φωτίσει όλους μας . Εύχομαι να περνάς καλά !

    ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή