Μια εικόνα χίλιες λέξεις !!

Μια εικόνα  χίλιες λέξεις !!
Πολές φορές και τα ποιο απλά πράγματα ομορφαίνουν την ζωή μας !

Αναγνώστες

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Τα είδη της αγάπης , και οι συνέποιες της αμαρτίας .

1. Η πνευματική αγάπη.
Αυτή είναι η αγάπη του ανθρώπου προς το Θεό και προς τον πλησίον του . Κι αυτή είναι η πρώτη και μεγαλύτερη εντολή του Θεού . Επίσης είναι η κορυφή των Χριστιανικών αρετών ,και η πιο σπουδαία για τη σωτηρία μας .
2. φυσική αγάπη.
Έτσι ονομάζετε η αγάπη των γονέων προς τα παιδιά τους, και η αγάπη των παιδιών προς τους γονείς τους . Αυτή κάθε αυτή δεν είναι ούτε καλή ούτε κακή .Γιαυτό δεν συντελεί ούτε προς σωτηρία ούτε και προς τιμωρία μας , όταν βέβαια δεν άσκησε για διαφόρους λόγους σωστά ο άνθρωπος υπάρχουν συνέπειες .

3. Η αγάπη που προέρχεται από την υπερηφάνεια .
  Αυτή είναι η αγάπη που δείχνει κάποιος άνθρωπος προς εκείνους τυπικά που τον επαινούν πολλές φορές για συμφέρον δικό τους και όχι δικό του . Εδώ πολλές πέφτουμε όλοι οι άνθρωποι σε παγίδα .Είναι μεγάλο αμάρτημα και θα τιμωρηθεί από τον Θεό γιατί αυτή η αγάπη δεν είναι φυσιολογική .
4. Η αγάπη που προέρχεται από το συμφέρον .
Όταν δηλαδή αγαπώ κάποιων , επειδή μου δίνει χρήματα και δώρα και γενικά μου είναι χρήσιμος .   Γιαυτό αυτό το είδος της
αγάπης προέρχεται από το πάθος για την ύλη ,υποκρισία , και το ψεύδος , μεγάλο αμάρτημα . Έτσι και αυτό καταστρέφει την ψυχή του ανθρώπου όταν δεν υπάρχει μετάνοια .

5.Η Φιλική αγάπη
Αν δεν συνδυάζετε με τις δύο προηγούμενες καταστάσεις είναι μια μεγάλη αρετή πους προσφέρεις πολλά και ξέρεις πραγματικά να αγαπάς τη φύση , τα ζώα , τους  ανθρώπους χωρείς ρατσισμούς και κατηγορίες . Είναι λοιπόν μία από τις μεγαλύτερες αρετές .

                                     







 6. Η σαρκική αγάπη .
Συνήθως ονομάζετε  έρωτας . Είναι αυτή  η αγάπη που νοιώθει ένας άνδρας για μία γυναίκα ,η μία γυναίκα για έναν άνδρα με απώτερο απώτερο σκοπό τη σωματική απόλαυση . Αλλά και την απόκτηση παιδιών,  καρπός της αγάπης του ανδρόγυνου .  Εκτός  του γάμου είναι αμάρτημα . Ένα από τα αμαρτήματα που δεν μπορεί να ξεφύγει εύκολα ο άνθρωπος , η πορνεία και μοιχεία είναι συνέπειες καταστροφικές για την ψυχή του ανθρώπου .




            Επιμέλεια φωτογραφία και κειμένου Φως Ιλαρόν .              

5 σχόλια:

  1. Όποιο άρωμα κι αν έχει η αγάπη (πνευματική, φυσική, κ.α.), δεν παύει να είναι το ομορφότερο συναίσθημα, μια που διδάχθηκε από τον Κύριο!

    Με γεια το νέο σου look στο blog, φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ μαζί σου καλή μου ΑΝΘΗ ευχαριστώ που πέρασες και με ευχήθηκες :)

    Φως Ιλαρόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρετε Φως ιλαρών η Ανθή είπε κάτι πολύ σωστό! Η αγάπη που διδάχθηκε από τον Κύριο! Είναι η πραγματική Αγάπη . Οπότε καλά έκανες και έγραψες και έδωσες να καταλάβουμε ότι είναι κάτι πολύ βαθύτερο από μία λέξη που πολλές φορές ο άνθρωπος δεν κατανοεί , αλλά την χρησιμοποιεί προς όφελός του!

    Με γεια και από μένα για το καινούριο λουκ στο μπλοκάκι σου :)

    Mysteri planet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαίρετε καλέ φίλε Mysteri planet ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια που πάντα συμπληρώνουν τα κενά του θέματος , και για τις ευχές !

    Φως Ιλαρόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή